maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kohti agilityn arvokisoja, osa 2.

Purinalla 5.6.16 / kuva: Ossi Lehtinen
Arvokisaviikonlopussa tärkeää on ratojen nollaaminen ja hetkessä eläminen, keskittyminen siihen mitä on tekemässä. Viikonlopun aikana on osattava irrottautua ratasuorituksista ja ladata itsensä kerta toisensa jälkeen uudelleen.  

Muista, että psyykkisen vireen on oltava hyvä vain suorituksen aikana (suoritus: rataantutustuminen + itse suoritus). Älä pyri olemaan fokusoituneesti keskittynyt koko aikaa, se kuluttaa mielettömästi enrgiaa! Väliajan huono vire ei vaikuta suoritukseen, ellet itse ajattele, että se vaikuttaa. 

Tee kisapäiville suunnitelma ja varasuunnitelmat, aikatauluta! Muista huolehtia riittävästä levosta ja energiasta, sekä ravinnosta. Mieti, mihin asioihin voit viikonlopun aikana vaikuttaa ja mihin et? Älä murehdi säätä tai muita olosuhteita, tai muiden tekemisiä. Se, mihin voit 100% vaikuttaa, ovat omat ajatuksesi. Muista ajatella suoritusta tukevalla tavalla. Epävarmat ajatukset aiheuttavat usein epävarmoja suorituksia.

Avain onnistumiseen:  Omat tutut rutiinit, joissa on ennalta suunniteltu positiivinen itsepuhe. Tutut rutiinit tuovat varmuuden ja turvallisuuden tunnetta, kun asiat sujuvat suunnitellusti. Vie tilan epävarmoilta ajatuksilta ja suuntaa ajatukset suorituksen onnistumisen kannalta tärkeisiin asioihin.


Muistilista:


* Psyykkisen vireen nostaminen ennen ratasuoritusta: Muistuta mieleen tavoite (fokus prosessissa, ei tuloksessa), omat voimasanat/lauseet, mielikuvat onnistumisista.


* Fyysinen vire.


* Ennen rataa ajatukset tekemiseen: Radalle lähtiessä keskityn tähän hetkeen.

* Ratasuoritus, päivän tärkein tapahtuma: Keskityn hetkeen, tapahtui mitä tahansa.

* Radan jälkeen nollaus: Fokus onnistumisiin.

* Jäähdyttely: Siirrän ajatukset pois edellisestä radasta, teen hyvän loppuverryttelyn.

* Vapaa: Mietin muuta kuin agilityä. Rentoudun, kerään energiaa. Olen oma itseni.


* Se tärkein: Luota itseesi ja koiraasi, pidä hauskaa ja nauti! :)

Purinalla 5.6.16/ kuva Ossi Lehtinen


*

**


MEi kommentteja:

Lähetä kommentti