perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kuukauden rata: Heinäkuun vauhtirata


Pitkään on jo mielessä ollut ajatus alkaa julkaista kuukausittain treenirata/ratoja, joita olen kouluttanut ja joista olen itse erityisesti pitänyt. Aloitetaan tämä traditio nyt sitten sopivasti uuden kauden alusta eli tästä heinäkuusta. Näitä minun kuukauden ratoja saa ihan vapaasti hyödyntää treeneissä ym. :)

Nyt olen virallisesti kesälomalla, mutta kuka sitä nyt ihan laakereillaan viitsisi levätä. Minulta pyydettiin ratatreenikoulutusta suunnattuna mölli-1/2lk tasoisille, eli menevää perusagilityä. Moni kisauraa aloitteva on kokenut vaikeuksia kisatilanteissa kasvavan vauhdin kanssa, kun viikkotreeneissä tms.tehdään täysin eri tyyppistä rataa. Niin sanottua "helppoa rataa" ei kovinkaan usein ole kisaavien ryhmissä tarjolla. Minä kuitenkin otin näistä kopin ja niimpä tällä viikolla järjestin vauhtiratatreenin Lägi-Areenan isolla kesäkentällä.

Halusin tehdä hyppyradan, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus päästä se kokonaan läpi ja muutenkin halusin jättää kontaktit nyt tämän treenin ulkopuolelle. Inspiraatiota hain Suomalaisen Jarin 1lk radoista, hänen radoista olen aina tykännyt, ne ovat turvallisia ja reiluja koiralle. Kuvan mukainen rata sitten syntyi ja palautteen mukaan se oli oikein onnistunut tähän treeniin. Näennäisestä helppoudestaan huolimatta ei ihan läpihuutojuttu, mutta kuitenkin sellainen, joka antoi mahdollisuuksia onnistumisiin. Treeni sopii myös pidemmälle ehtineille vauhti/motivaatiotreeniksi tai nollaratatreeniksi. Olipa kyllä hauska ilta ja onhan se onnistuminen aika ihanaa <3

Yleisimpiä "ongelmakohtia" radalla:

* 3.hypyn ohitus, kun ohjaajalla jo focus putkella
* 6.rima
* 6. hypylle irtoaminen
* 6.hypyn valssin ajoitus ja suunta (jos haluaa vaihtaa puolta ennen putkea)
* Irtoaminen 9.putkaan takaaleikkauksella
* Kääntyminen ja kokoaminen 10.hypylle + rima etenkin makseilla
*Irtoaminen loppusuoralla renkaalle, kun ohjaaja takana
*Hosuminen ja "kiire": Rauhallinen ohjaus ja oikeanlainen rytmitys vie perille nopeammin

Videoilla 3 erilaista suoritustapaa radalle:

Ulla ja käävil Massimo (mölli)


Siiri ja lägpys Tuisku (1lk)


Nina ja pkcollie Kira (1lk)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti