maanantai 10. kesäkuuta 2013

Treeniä ja kisaa, kisaa ja treeniä

..Siinäpä meidän viime päivien elämä pähkinänkuoressa! ;)

Aloitetaan viimeisimmästä, eli IHAHin kesäkisoista 8.6. Saaralle 3 rataa ja Urkille yksi lähtö. Paikkana sen verran tuttu, että siellä tuli toukokuussa poltettua otsa koulutusohjaajakurssilla, mutta kisattu ei siellä oltu vielä. Aidattu kiva kenttä, tosin alusta melko pehmeän oloinen, ja häkeille ei saanut varjoa (auto piti jättää 300m päähän, Saara starttasi alkupäässä, joten pakko ottaa häkkiin). Tuomarina oli Johanna Nyberg, mutta tuomariharjoittelijana Janne Karstunen; heti huomasi, ettei ole ihan tyypillisiä Nybergin kivoja virtaavia ratoja. Lämmintä oli heti aamusta, reilusti yli 20. Ja mulla oli jotenkin kauhean jännittynyt olo, vaikka kovasti yritin rentoutua.

Saaran eka rata meni täysin pipariksi, kepeille väärään väliin ja siitä lähti radan reunalle haahuilemaan!!! En tiedä etsikö Urkkia, vai Millaa, joka kuvaili juuri siinä kohtaa, vai kenties kaveriaan Kipinää?! Ihan outoa. Loppurata sitten mentiin niin, että suunnilleen joka este väärältä puolelta ja vielä puomilta loikkaus. Hauskaa, eikö totta? No, nyt ainakin naurattaa. :D

Tää mua aina jaksaa ihmetyttää, että miten nuo rimat pysyy ylhäällä? ;) Kisakuvat Milla Saari.

Kolme estettä oltiin samalla radalla!

Tjaa, kukas tuolla on?
Urkin kanssa tehtiin samalla esteellä (kuin Saaran kanssa) eli numerolla 5 hylky, kun hän päätti hypätä hypyn takaisinpäin. No, mun piikkiin menee, kun sinkoilin sinne tänne (Urkki ponnisti eri suuntaan kun olin ajatellut, ja mulla meni pasmat sekaisin). Mutta muuten paljon tasapainoisempi rata kuin neiti haahuilijalla. Vauhtiakin melkein loppuun asti!

Urkin rata
Kas näin onnistuu lentävä lähtö!Hauskaa, kun Urkin kepit näyttää usein kuvissa vauhdikkaalta :D

Irvistys!
Ja loppukevenyyksenä kompurointi okserilla! 

Toiselta radalta sitkutettiin nolla ja sija 3., sertistä reilu sekunti! Mutta ei hyvää päivää mitä töksähtelevää ohjausta meikäläiseltä, melkein hävettää. Voisko yhtään enempää varmistella?! No, ilmeisesti mä halusin pitää Saaran kunnolla hanskassa sen edellisen radan karkailun vuoksi. Hyväksytäänkö selitykseksi? :D

Hyvin,hyvin, hyvin harvinaista herkkua - podium! ;)


Saaran nollarata

Hyppäriin halusin panostaa, ja mielestäni sain siihen hyvän, rennon fiiliksen. No mutta.. tuli pituudelta kielto, kun ilmeisesti ei antanut Saaralle mitään käskyä?!  Ja lopussa kämmäsin niin, että Saara pääsi keppien jälkeen hyppäämään maalihypyn väärästä suunnasta. Vaihdoin vitosen jälkeen lopun ohjauskuviota alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta en sitten ollut kuunnellut loppuun asti Millan ohjetta, että mitä siellä pitää tehdä. Omia aivojahan ei voi käyttää.. :D No, jospa nää mokailut ja hajamielisyydet olisi taas vähäksi aikaa tässä! Tulevana viikonloppuna täytyy keskittymisen pysyä kasassa, ei ole tällaisiin varaa!

Viikolla episteltiin Hepun ja Saaran kanssa. Hepulla oli tapahtunut huikeaa kehitystä edelliskerrasta, sehän eteni!! Supermölleissä muuten hieno rata, mutta viimeisen hypyn halusi välttämättä kiertää. Ilmeisesti se oli nähnyt agilityunia, koska treenaamaan se ei ollut "ehtinyt" edellisten kisojen jälkeen. Mölliradalla keskittyminen paristi herpaantui ja piti pysähtyä haukkumaan tuomaria, yleisöä ja ratahenkilöitä (kaikki erikseen), mutta silti voitto! ;)

Hepun radat

Saaran kanssa koitin tehdä kisaavissa mahd. kisanomaiset suoritukset ja mielestäni onnistuin.. Ainakin siinä, että eka radalla rentous oli valovuosien päässä! Toka radalla annoin tilaa ja ohjasin oikeasti rennosti, ja aika parani parilla sekalla (vaikka Saara tuiskahti keinun jälkeen nokalleen), sillä olisi voitettu jopa supernopea sheltti Lumi!!

Saaran radat

Minien Supereissa kisasi kaksi mun alkeisryhmäläistä, sijoille 2. ja 3.! Kyllä sai taas olla ylpeä, hienoa menoa, vaikka ei tosissaan ole vielä treeneissä kummoista ratatreeniä tehty. :)

Tällä viikolla vielä Liuhdon Timon koulutus Saaran kanssa, ja se on sitten siinä.. Perjantaina iltakisa, lauantaina joukkue ja sunnuntaina yksilö! Kiva päästä kisaamaan, toivotaan, että saan psyykattua itseltäni jännityksen pois. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti