tiistai 9. heinäkuuta 2013

Agirotu 2013

Agirotu 2013 ja 10 starttia takana! :)

Saaran kanssa 4 nollaa ja 3 5-tulosta, joista kahdessa putosi rima ja vain yksi kieltovirhe kepeiltä.. Eli Saara teki yhden (1!!!) virheen koko viikonloppuna. Urkille 2 kohtuullista HYL-tulosta ja joukkuekisasta 10.

Saaran etenemät lähes kaikki yli 4ms, mutta eipä tuo vauhti riittänyt kuin parhaimmillaan 14. sijaan. Toki starteissa 80-150 koirakkoa. Mutta kuitenkin. Onhan se masentavaa, kun hyvällä radalla voipi hävitä 10 sekkaa kärkeen. :D No, ehkä se vauhti sieltä pikkuhiljaa kohenee. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että kääpiö kulki nurmella noin hienosti ja koko viikonloppu oli tasapainoinen. Tästä on taas hyvä parantaa.

Perjantain eka rata, hyppäri, oli minusta meidän paras rata. Siinä ei tullut mitään ylimääräisiä kiemuroita, vaan rata sujui jouhevasti. Valitettavasti jouduin suoraan ilmoittautumisesta rataantutustumiseen, enkä ehtinyt luovuttaa kuvausvastuuta kenellekään, eli rataa ei ole videolla. Niin se yleensä menee, parhaat radat jää kuvaamatta. ;) Hyppärin sijoitus oli se 14./88.

Hyppärillä vielä paistoi (ja varsinkin ilmojonossa, jossa vietimme reilun tunnin), mutta sitten taivas repesi. Teltta oli tulossa jossain Nurmijärven kohdilla, joten ei muuta kuin sateenvarjo häkkien päälle ja itselle muka vedenpitävät vaatteet.. Se pito kuitenkin katosi aika nopeasti, mutta kyllähän kesä kuivaa! Ilokseni niitä kuuroja ehti tulla vielä muutama, ennen kuin leiri nousi pystyyn. :)

Illan agiradat olivat todella helppoja, olin hiukan pettynyt. Vaikeutta toi kuitenkin liukkaaksi ja liejuiseksi muuttunut kenttä.  Hiukan liukastelinkin Saaran kanssa, mutta pystyssä pysyttiin ja ehdin ohjaamaan. Keskimmäisellä radalla tuon liukastelun lisäksi unohdin loppupuolella mihin olen menossa, onneksi Saara ehti odottaa. ;) Nämä radat ei minusta olleet ihan niin hyviä kuin hyppäri, nollat kuitenkin ja sijat 17/85 ja 24/79. Vikalla radalla saattoi pikku jaloissa jo vähän painaa, mutta hyvin kisakaveri tsemppasi. Jotenkin tuo oma liikehdintäkin on videolta katsottuna vähän kankeaa, vaikka tunne oli ihan hyvä. Kaikenkaikkiaan sellainen mukava flow-päivä; tuntui, ettei suuremmin pysty mokaamaan - me osataan ja pystytään! Ja tosiaan, tupla on nyt 2014 SM-kisoihin plakkarissa. :D


Urkkikin kävi radalla, tulos HYL. Oli taas melko koomista. Edellinen koira on loppusuoralla ja Ude vääntää paskaa lähtökarsinassa. :D Puomin jälkeen käänsin nopeasti seuraavalle esteelle putkeen, ja käännöksessä lensi mutaa - Urkki pysähtyi herkuttelemaan. :D Pari estettä eteenpäin, enkä saanut sitä kääntymään, vaan Urkki porhalsi seuraavalle hypylle. Alkusuoralla oli kuitenkin hirmu vauhti, mä jäin jopa hieman jälkeen! :D Hauska Urmas.

Mökillä oltiin n. klo 23, eli seuraava aamu koitti pian. Nukuttiin lisäksi pommiin. En meinannut saada päätäni kasaan, en sitten millään. Open SM karsintarata ei ollut mitenkään ylitsepääsemättömän vaikea, mutta muutamaa kohtaa pohdin, enkä saanut tehtyä päätöksiä. Urkin rata menikin harjoitellessa, eli lopussa otin puomin oikealta puolelta, enkä ehtinyt tokavikaan takaakiertoon, HYL. Urkin jälkeen oli reilu tunti aikaa Saaran starttiin, ja taisin käyttää koko sen ajan pohdintaan. Yritin rentoutua ja hakea samaan hyvää fiilistä kuin perjantaina, mutta ei. Oli todella epävarma olo. Vaihdoin Saaralle molempiin pohdintakohtiin ohjaukset Urkin radasta, ja toimi sen verran paremmin, että nolla saatiin. Muutama turha kiemura radalle tuli, ja kun nollia näytti paljon tulevan, arvelin, ettei aikamme tule finaaliin riittämään. Lähelle se jäi, sillä olimme lopulta sijalla 27., kun 25 pääsi finaaliin. 0.15sekuntia parempi aika olisi vaadittu. Tässä kohtaa joutui hieman pakottamaan itseään positiiviseen ajatteluun.. Varsinkin kun näin finaaliradan, joka oli todella kimurantti - olisi ollut just meidän rata! ;) Mutta pakko vaan uskoa, että joskus se onni kääntyy, ja meillekin onnistuminen suodaan. Ja kyllä mä uskon! :)Väsyneet kisailijat. Kaikki muut osasivat ottaa rennosti, Urkilla oli välillä omat murheensa. :)
Loppupäivän aikataulut oli todella pahasti myöhässä, ja odottavan aika oli hirmuisen pitkä. Aurinko ehti alkaa laskemaan ja se paistoi pahasti vasten kenttää. Jalosen rata oli tosi kivan oloinen ja fiilis nousi, kun pääsin tutustumaan rataan. Mutta. Eka rima tuli alas, liekö sitten hieman häikäissyt, vai ponnistiko vain huonosti. Muuten mukava rata, paitsi keppien jälkeinen valssi oli turha, myöhässä ja huono, Saara ehti komentaa ja kysellä. :D Ja Saaralle tulee aina pieni jäätyminen riman pudotessa, eli alussa oli pientä himmailua. Vitosella kuitenkin sijalle 35/119. Ja vihdoin möksälle! Eläintarha 
Sunnuntaina ei taas pää ehtinyt heti menoon mukaan ( Open Class tasoituskisan rt klo 7.30), vaan mä missasin rataantutustumisen. Kyllä, missasin rataantutustumisen. Onneksi muistin  rataprofiilin, kun sitä oli viikolla Lempolassa treenattu, mutta olihan rata toki rakennettu erilailla kuin treeneissä. Vauhti oli hyvää ja kaikki meni suht nappiin, mutta kepeille menon mokasin ja Saara sujahti väärään väliin. Jotenkin arvioin edellisen hypyn ja keppien välin pidemmäksi, jäin turhaan odottelemaan Saaraa putkesta, enkä ehtinyt. Tyhmyydestä sakotetaan. Sija kisassa tuolla vitosella 11/61.


Ja sokerina pohjalla joukkuekisa. Tulikäpälän sankarit, Urkki - Kipinä - Saara - Liekki. Video kertokoon olennaisen. <3


Huh, eipä ole koskaan polttanut keuhkoja noin paljoa agisuorituksen jälkeen, piti jonkin aikaa puhallella. :D Taisin tokaista pettyneenä virheistä Millalle (Urkille 10 ja Saaralla 5 - rima), että "ei tällä nyt ainakaan voiteta". Juu ei voitettu, mutta oltiin kolmansia!!!! Ihan huippua.

Meidän tiimi!!


Nämä palkinnot ehkä herättivät hieman hilpeyttä. 2 pientä pyttyä eikä mitään muuta. :D
Huippu viikonloppu oli siis ja väsymyksestäkin alkaa pikku hiljaa tokeentua. Paljon olis taas kaikkea mitä pitäisi treenata. Ehkäpä voisi tehdä ihan jonkinlaisen suunnitelman?! ;) Nyt joka tapauksessa vähän palauttelua Saaralle, treenejä ja muutaman viikon kisatauko. Tänään käytiin vähän "paimentamassa" lampaita, mutta siitä enemmän, kun saan kuvamateriaalia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti