keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Taiga-Tassu kolmosiin

Tuore kolmosluokkalainen

Ei sitten tuhlattu kakkosissa juurikaan aikaa, 29.11 käytiin juoksemassa Janakkalassa yksi rata, nolla ja sija 2. Itsenäisyyspäivänä Kotkassa kahdelta ekalta radalta nollavoitot ja se oli siinä. Hieno Taiga. <3 Radat oli melkeimpä kuin meille tehtyjä, tiesin lähdössä, että näistä me kyllä selvitään, kun vaan muistaa ohjata jokaisen esteen. Pakko myöntää, että omassa tekemisessä oli vähän sellainen pakkonollan tekemisen maku, koska yksinkertaisesti en halunnut viettää 1- ja 2-luokissa liikaa aikaa, kun aika ei vaan riitä niin usein kisaamiseen. On ollut vaikea keskittyä hetkeen, kun ajatukset vaeltavat jo kovaa vauhtia eteenpäin, myönnän. No, uskalsin sentään Kotkassa juoksuttaa puomit, mistä pisteet itselleni annan. Keppejä olen jostain syystä alkanut jännittää ja niiden aikana en ehkä juurikaan hengittänyt. Muutenkin tuli ehkä pidettyä vähän liikaa koiraa hallussa, mutta kiihdytteli Taiga kuitenkin vähän päälle 4ms/sek etenemät agiradoilla silti. Hyppärillä vähän nopeammin. On sillä vaan hyvät kisahermot jo tässä vaiheessa. Nyt se työnteko sitten alkaakin, että saadaan vauhteja hilattua ylöspäin ja tekniikat haltuun. Treeneissä Taiga ei vielä kestä toistoja kovinkaan paljon ja minä kun en halua treenata nuoren koiran kanssa hitautta (enkä toki muutenkaan), niin treenimäärät jäävät todella pieniksi. Ei se määrä, vaan laatu, ja luottamus siihen mitä tekee.

Olenkin paljon pohtinut viime aikoina sitä, että pitäisi vaan uskaltaa mennä sitä omaa tietä, tehdä niitä juttuja, mitkä itselle sopii. Olla rohkea, kokeilla asioita. Miksi kaikkien pitäisi tehdä asiat samalla lailla? Olen huomannut, että ihmiset eivät uskalla yrittää, eivät uskalla heittäytyä, mennä pois mukavuusalueelta, varsinkin jos ei ole aikaisemmin tehty näin. Tehdään nyt näin, kun näin on tehty aina. Ei kaikkien tarvitse kulkea samanlaista tietä kohti tavoitteita. Miksi kaikkien pitäisi mahtua samaan muottiin? Minä uskon menestykseen, mikä tulee omanlaisten valintojen ja ratkaisujen kautta, omaa tietä kulkemalla. :)


4 kommenttia:

 1. Juuri niin, rohkeasti heittäytymällä ja kokeilemassa löytyy se oma juttu parhaiten :) Ja aina saa vähän jotain vaikkei heti niin "kivalta" tuntuisikaan, eikös.

  VastaaPoista
 2. Niin ja vielä kerran hurjasti onnea!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, näin se on :) Ja kiitos vielä Saija Taigan koutsauksesta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse sen olet tehnyt ja hauska nähdä joskus kuinka upeasti se menee :)

   Poista