keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Saaran pennut

(30.12 päivitetty tietoja Taigasta)

Täällä taas! :)

Hieman on pidetty hiljaiseloa täällä blogissa. Meille syntyi kolmas lapsi syyskuun alussa ja aika on sen jälkeen ottanut siivet selkäänsä. Nyt on kuitenkin tarkoitus taas aktivoitua blogissakin.

Saara synnytti toisen pentueensa Tulikäpälän kenneliin 21.11. Pentusuunnitelmiahan lykättiin yksi juoksunväli eteenpäin, jotta saatiin kesällä kisata. Ja onneksi siirrettiin, kesä oli ehdottomasti meidän paras tähän asti. Joukkue SM-4, yksilö SM-16., maajoukkuekarsintojen toisella päivällä mukanaolo ja uudenmaan piirinmestaruus 2. Nollaprosentti koko vuodelta 2016 oli 62! 4 nollavoittoa ja 11 muuta palkintosijaa.


Saara ja pennut 1vrk
 Synnytys sujui jälleen hurjan hienosti muutamassa tunnissa. Jakauma oli sama kuin edellisellä kerralla, 6n + 2u. Kaikki selvisivät ja olivat heti alusta alkaen virkeitä ja elinvoimaisia. Olen taas istunut pentulaatikossa viikoittain välillä yksin ja välillä tyttäreni kanssa. Alusta asti on tuntunut, että nämä pennut ovat aikaisempaa pentuetta vilkkaampia ja liikkuvaisempia, vaikka toki nekin olivat vilkkaita ja liikkuivat hyvin. Mutta jotain näissä on ripaus enemmän. Ehkä Hipin puolelta on tullut vähän erilaista moottoria ja taistelutahtoa, se yhdistettynä Saaran säpäkkään luonteeseen, niin ei voikaan mitään lapasia tulla. Sitähän me haettiinkin.

4 viikkoa


5 viikkoa

Saarahan on pienikokoinen ja sporttinen göötti. Säkä on juuri ja juuri ~28cm ja paino n.9kg. Pieni koira, mutta iso moottori. Se ei kuitenkaan harrastuksissa kiehu yli ja tekemisen jälkeen Saara rauhoittuu ja kotona se on varsin huomaamaton, ellei nyt sitten innostu hulinoimaan Taiga-tyttärensä kanssa. Se haluaa olla kaikessa mukana, vessaankaan ei ole yksin asiaa. Ja se on myös erityisen lapsirakas. Vieraita koirille se saattaa alkuun näyttää kaapin paikan, mutta tutustuttuaan tulee hyvin toimeen.

Agilityssä vauhtia on saatu lisää joka vuosi. Varmasti sitä olisi jo enemmänkin, jos olisin alkuun kouluttanut sen hieman eritavalla, esim. irtoamaan paremmin.. ;) Gööttihän roikkuu kädessä kiinni, jos sille ei opeta kunnon estefokusta (tämä tuleville harrastajille tiedoksi). Onneksi tätä voi treenata edelleen, vanhakin koira oppii uusia temppuja. :D Olemme käyneet myös yhden hyväksytyn tuloksen hakemassa rally-tokossa. Siinäkin lajissa Saara suorittaa suurella innolla ja kiihkeydellä.

Saaran ekat pennut ovat kaikki tosi ihania. Mulle ei ekasta pentueesta kotiin Taiga. Jos Saara on sylihauva, niin Taiga on vielä enemmän. Se on ihan äärettömän ihmis- ja lapsirakas ja tulee kaikkien koirien kanssa toimeen. Meidän vauva <3 Agilityssä on edetty hitaasti kiiruhtaen, mutta toki se kisaa jo kolmosissa, on napannut 2 agi-sertiä ja oli kesällä jo sm-kisoissa ja maajoukkuekarsinnoissa mukana. Rally-tokossa Taigalla on RTK1. Se on myös todella mainio vetokoira!

Tässä muutama Saaran kisavideo kesältä (vauvamaha-aksaa):                                                                                 

                                        

                                        

Taigan agilitymenoa:

Pentujen isä Hippi (Cimillan Walde Wallanmainio) on sporttinen 5-vuotias uros Tampereelta, Se on Suomen nopeimpia gööttejä ja ainakin urosgööteistä mielestäni nopein. Agilityssa onkin jo Suomen hyppyvalion arvo plakkarissa. Hippi on hurjalla moottorilla varustettu energinen tehopakkaus. Hippi on luonteeltaan sosiaalinen ja avoin kaikkien kaveri. Komeakin hän on, Suomen muotovalio. Hipin emä on SAGIn agilityrankingissa tällä hetkellä kolmantena oleva Lätty.

Tässä muutama Hipin aksavideo:
                                          

Odotan näistä pennuista lupaavia ja meneviä harrastuskoiran alkuja moneen touhuun. Näistä ihanuuksista voisi yksi narttupentu olla EHKÄ vielä vapaana, mutta vain ja ainoastaan harrastavaan kotiin. Näitä ei pelkiksi kotikoiriksi ja sienestyskavereiksi myydä. ;) Kertun mielestä "Tulitikku" muuttaa meille, joten mikäänhän ei ole vielä varmaa.. :D Millalta voi kysellä lisää ja toki minäkin vastailen mielelläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti