perjantai 24. lokakuuta 2014

Ensimmäisen FitDog-leirin fiiliksiä

Aika menee nopeasti ja blogi laahaa perässä.. Ei meinaa riittää 24h vuorokaudessa kotiäidille!

Viime viikonloppuna oli FitDog-aksatiimin eka leiri. Osallistun siis Rytin kanssa leirille. Rytin valitsin siksi, että Saaran kanssa pystyn itse ratkomaan eteentulevia ongelmia ja tekeminen on sellaisella hyvällä perustasolla, mutta Rytin kanssa kaikki on vielä niin uutta ja ihmeellistä. Parannettavaa on paljon enemmän kuin Saaran kanssa. Vaikka toki Saarankin kanssa tekemistä riittää vielä, onneksi. :)

Viikonloppu alkoi perjantai-iltana valmentajien esittäytymisellä ja psyykkisen valkun Christina Forsellin luennolla. Hyvä, napakka luento, jossa tuli yllättävän paljon asiaa lyhyessä ajassa, innostavasti esitettynä. Lopuksi tehtiin sisäisen puheen harjoitus, josta sain paljon irti. Ihanaa, kun saa kerrankin olla vastaanottavana osapuolena näissä mentaalipuolen jutuissa, nautin 100%!! Asiat ovat tuttuja, mutta on mielenkiintoista kuulla niitä uudesta tai erilaisesta näkökulmasta.

Lauantai oli testipäivä, 4 agilityyn liittyvää ja yksi ohjaajan fysiikkaan liittyvä testi. Aamu alkoi Agilityakatemialla. Oreniuksen rytmitys-klinikassa oli ratatreeniä lyhyillä esteväleillä, paljon takaakiertoja ja välistävetoja. Ryti kulki ihan kivasti ja päästiin rata jotenkuten läpi, ehkä jopa yllättävän hyvin. Seuraavaksi oli Jennan kontaktiklinikka. Ryti oli ilmeisesti ottanut siipeensä edellisviikonlopun kisojen kontaktille palauttamisesta, koska puomi meni surkeasti, aloitti hiippailun tosi ylhäältä, eikä meinannut tulla alas asti. Samoin keinu. A:lta suostui sentään tulemaan alas, mutta hitaasti. Puhumattakaan, että olisin voinut jättäytyä taakse.

KePokin oli lauantaina mukana <3

Teemu Linnan taito-osiossa olin ihan pihalla.. Harjoitus koostui kahdesta putkesta, parista hypystä ja renkaasta sekä pituudesta. En vaan saanut linjattua Rytiä mitenkään sinne väleihin, ja meno oli ihan onnetonta, muistutti ehkä hieman nk. dementia-aksaa. ;) Saatiin kuitenkin Teemulta täydet pisteet yhteistyöstä ja hallinnasta, ihme kyllä. No, aina ei voi onnistua ja ainakin tietää, mitä (eniten) pitää parantaa.

Tässä välissä siirtyminen Espooseen ja nopea kartturin tankkaus. Niinun hallissa keppiklinikka, siitä suoriuduttiin kohtalaisesti. Ryti hakeutuu hyvin kepeille (kerran tosin sujahti ansaputkeen), mutta suoritus on vähän hidas, Lisäksi taaksejäänti ei kepeilläkään onnistu. Iltapäivän päätteeksi vielä kuntotesti, joka oli kevyt, vain 4 lihaskuntoliikettä. Ei tullut kirjattua omia tuloksia ylös, mutta luulisin, että ne menivät ihan ok. ;)

Lauantai-iltana saatiin tietää sunnuntain ohjelma, eli testien perusteella jokaiselle valikoitui 2 klinikkaa sekä fysiikkaosuus. Minä arvelin ihan oikein, eli meille tuli Jennan kontaktiklinikka sekä Teemun taito/rytmitys/linjaus-klinikka. Aamulla oli kurkku sen verran huonossa hapessa, että Jerryn juoksutestin päätin jättää väliin.

Jennan kontaktiklinikassa saatiin perustoistoilla puomille taas hyvä vire päälle ja Ryti tulemaan (melkein)alas asti reippaasti. Todettiin, että etupalkka (lelu) ei ole hyvä, koska käyttää sitten liikaa silmää siihen. Eli tässä vaiheessa koitetaan saada mun liikkeellä Rytille itsevarmuutta kontaktipaikasta. Ja hitaita ja nopeita vapautuksia. Ajattelin myös jättää "koske"-käskyn pois, koska herkkis tuntuu siitä paineistuvan. A pidetään toistaiseksi 2on/2offina, mutta jossain vaiheessa siirryttäneen juoksuun.

Teemun klinikassa oli teemana jarrutus-käännös-kiihdytys, eli perusohjauksia ilman kikkailuita. Oikein hauska treeni ja tykkään Teemun tavasta kouluttaa. Palaute tulee suoraan, mutta kuitenkin muotoiltuna siten, että siitä jää hyvä fiilis. :) Alla pientä pätkää treenistä.

Teemun klinikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti