keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kokemusta hakemassa ;)

Paljon on taas opittu :)
Muutamat kisat on käyty taas opiskelemassa. Vantaalla kisailtiin 1.3. ja sieltä tuliaisina Saaralle HYL,HYL ja 10, Rytille 2*HYL. Saara ei enää olekaan ihan satavarma nollakone, mutta ehkä mä kuitenkin tykkään tästä vauhdikkaammasta, paremmin irtoavasta ja säpäkämmästä Saarasta enemmän. Luotan siihen, että päästään taas samalle radalle, kun "opin" tätä uutta Saaraa ohjaamaan, ts.lähinnä alan luottamaan sen osaamiseen, Ainoa juttu, mikä jäi vähän kaivelemaan, oli taas ihmeellinen keinun ohijuoksu. Treeneissä ja seuraavissa kisoissa se taas meni, joten luotetaan, että se on kunnossa.

Rytin radat:

Etenkin tuohon hyppyradan hyllyn jälkeiseen (keppien jälkeen hyppy väärinpäin) olen tyytyväinen. Agirata tuntui aavistuksen nihkeämmältä.

Saaran toinen agirata ja hyppyrata:


Viime viikolla meillä oli ihan loistavat valmennusryhmän treenit, Rytillä oli vauhtia ja saatiin monta hyvää onnistumista. Tätä treeniä kelasin mielessäni monta kertaa viime viikon kisoihin valmistautuessani. :)


Täysin ei kuitenkaan osaaminen kisoihin siirtynyt, vaikka monta hyvää pätkää radoilla olikin, siis oman seuran kisoissa sunnuntaina. Ekalla radalla yksi hyppy takaisinpäin (+2 rimaa), tokalla yksi hypyn ohitus (+ 1 rima) ja vikalla harmillisesti 2 rimaa. Vauhti olisi joka radalla riittänyt kärkikolmikkoon, mikä oli oikein itsetuntoa nostattava juttu! :)


Saaralle vaihteeksi HYL, 0 ja 5. Varmaan historian ensimmäinen hylly Saaran kanssa, että mä EN EHTINYT ohjaamaan! :D Hauska ja hyvä rata muuten. Nollarata oli vähän sellainen varmistelu keinun ja puomin suhteen, sijoitus 4. Vikalla radalla napattiin puomin alastulolta vitonen ihan omaa huolimattomuuttani. Mutta keinu meni tällä radalla hienosti.


Näissä kisoissa kokeilin ihan uutta (itselleni) tekniikkaa kisaratojen nollaukseen. Eli katsoin radan heti videolta uudestaan. Huomioin virheet. Sen jälkeen kävin radan mielessäni läpi siten, että teimme puhtaan ja nopean radan. Ja tämä dissosiotuneena, eli katson mielikuvissa itseäni ja koiraa suorittamassa rataa. Näin siksi, että pystymme silloin helpommin treenaamaan halutussa tunnetilassa, kuten itsevarmana. Ja tämän jälkeen keskittymään seuraavaan rataan. Tätä suosittelen kokeilemaan myös treeneissä: Joka pätkän jälkeen pieni hetki mielikuvatreeniä, jossa suoritatte radan VIELÄ paremmin, vielä nopeammin. :) Sillä ei voita mitään, että mielessään kelaa negatiivista elokuvaa tekemistään virheistä. Mielikuvaharjoittelun tulee olla positiivista, itsevarmuutta ja kompetenssia lisäävää. :)

Aurinkoista loppuviikkoa!
Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti