sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

#fitdogagilityteam: Mielikuvat onnistumisesta voimavaraksiMielikuvat välittävät voimakkaita tunteita, niin myönteisiä, kuin kielteisiäkin. Mielikuvat vaikuttavat meihin niin voimakkaasti, että on tärkeä nähdä kuvia vain sellaisesta, minkä haluaa tapahtuvan. Miksi käyttäisit energiaasi sen suunnitteluun, mitä et halua tapahtuvan? Älä tuhlaa energiaa tielläsi oleviin esteisiin, vaan keskity mahdollisuuksiin. Kiinnitämme helposti huomiota kaikkeen kielteiseen ja epäonnistumiset saattavat saada mielessämme liian ison merkityksen. Jäämme niihin kiinni. Viemme niitä mukanamme seuraaviin harjoituksiin ja kilpailuihin. Mielessä kummitteleva kuva epäonnistumisesta saa aikaan epävarmemman urheilijan. Koiraurheilussa koira tarvitsee turvallisuutta ja varmuutta säteilevän ohjaajan. Kun valmistaudumme treeniin tai kisaan epävarmoina, se heijastuu eleisiimme, ääneemme, kehonkieleemme ja koiralle antamiimme signaaleihin. Epäonnistumisen riski kasvaa ja noidankehä on valmis. Tärkeä muistisääntö onkin lopettaa treenit ajoissa, onnistumiseen.

Mielikuvia voit hyödyntää vaikka missä: rentoutumisessa, tavoitteiden suunnittelussa, keskittymisen harjoittelussa, pettymyksestä selviämisessä, itseluottamuksen voimistamisessa.. Yksi hyödyllisimpiä mielikuvien käyttötapoja on päästä niiden avulla sopivaan tunnetilaan ennen kilpailua. Voit luoda mielikuviesi avulla juuri sen tunteen, jonka uskot parhaiten auttavan sinua (ja koiraasi) kilpailuissa. Harjoittele tätä jo treenitilanteessa! Saat treeneistä enemmän irti ja sinun on aina helpompi saada tunnetila haltuun kisatilanteessa. Mielikuvaharjoituksissa voit hyödyntää aikaisempia onnistumisen kokemuksiasi tai keksiä kokonaan uusia myönteisiä mielikuvia. Mielikuvien voima on suuri: voit tehdä olostasi mahtavan.. tai todella tuskaisen. Sinä päätät!

Mielikuvien kautta voit miettiä myös asennettasi. Mikään tapahtuma sinänsä ei herätä meissä tunteita, vaan sinun tulkintasi tapahtuneesta. Asenteesi. Sille ei mahda mitään, että elämässä tapahtuu myös vähemmän mukavia asioita, joihin ei ehkä itse pysty mitenkään vaikuttamaan. Tulkintoihimme ja ajatuksiimme voimme kuitenkin aina vaikuttaa. Sinä valitset asenteesi itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti