maanantai 14. syyskuuta 2015

1. Fidari - leiri

Hieman väsynyt, mutta onnellinen. Ensimmäinen FitDog-Agilityteam - leiri takana. Tuntuupa hienolta olla mukana näin mahtavassa kokonaisuudessa ja huipussa porukassa. Porukan yhteishenki tuntuu olevan jopa vahvempi, kun viime kaudella. Minutkin otettiin loistavasti vastaan psyykkisen/mentaalivalmentajan pestiin. Leiriläiset antautuivat jo tässä vaiheessa kautta hyvin tunteikkaisiin ja syvällisiin pohdintoihin. Perjantaina pidin lyhyen esittelyluennon, jossa kerroin, minkälaista runkoa olen leiritykseen suunnitellut psyykkisen valmennuksen osalta.

Lauantaina käsittelimme pienryhmissä arkipäivää sekä tutustuimme toisiimme ja itseemme . Sunnuntaina pienryhmissä loimme jokaiselle kirjalliset, täsmälliset, positiivisesti muotoillut tavoitteet. 

"Mikä erottaa voittajat muista? Voittajat, menestyjät osaavat kiinnittää huomionsa pieniin yksityiskohtiin ja he ovat taitavampia tekemään oikeita, pieniä valintoja arkipäivässään. Lahjakkuus ei lopulta ratkaise kaikkea, vaan valinnat ratkaisevat – kaikilla on mahdollisuus menestyä! Valintojen summa ei ole välttämättä siinä hetkessä suuri, mutta ajan mittaan erosta tuleekin valtava. Ihminen on kuitenkin luonnostaan mukavauudenhaluinen. Menestyminen vaatii mukavuusalueelta poistumista, mutta tunteet vetävät koko ajan kohti mukavuusaluetta, onhan siellä turvallista ja kaikki hallinnassa. Tiedämme, mitä pitäisi tehdä, mutta emme saa sitä tehdyksi. On luonnollista pelätä muutoksia, kaikki vieras ja uusi saattaa tuntua hankalalta, olemme tapojemme vankeja. Keksimme helposti tekosyitä muutoksen lykkäämiseksi. Mieti, mitä parempia valintoja, pieniä muutoksia voisit arkipäivässäsi tehdä? Missä on parantamisen varaa?

 *Varaudu menestykseen: Monet saattavat ajatella, että psyykkinen/mentaalinen valmennus liittyy vain suoritustilanteeseen, mutta melkeimpä tärkeämpää on valmistautuminen, ne kaikki tavanomaiset päivät ja treenit, jolloin on helppo ottaa löysästi.. Se arki!

* Olet vahvempi kuin uskotkaan: Mieti, mitkä ovat omat arvosi ja tarpeesi. Millainen olet, mistä saat mielihyvää? Keskustele rehellisesti itsesi kanssa. Joskus elämää täytyy katsoa uudesta näkökulmasta. Jos kuolisit huomenna, oletko elänyt niin kuin haluat? Jotta tapoja pystyy muuttamaan, täytyy herättää tunteet. Vertaa itseäsi itseesi. Mikä voisi olla paras versio itsestäsi? Pystyt parempaan kuin luuletkaan. Osaat, jos haluat. Kun vain ensin päätät, mitä haluat!

*Ota ittees niskast kii, kelaa mitä haluut ja tee lista siit: Kun olet tehnyt päätöksen, luo tavoitteet. Ilman tavoitteita tekeminen on helposti päämäärätiedotonta, tavoitteet antavat tekemiselle suunnan ja merkityksen. Muotoile tavoitteet täsmällisesti ja kirjallisesti. Mieti itsellesi lopputulostavoite ja suoritustavoitteita, välietappeja matkalla lopputulostavoitteeseen. Luo toimintasuunnitelma, pohdi mahdollisesti matkalla eteentulevia esteitä ja haasteita. Muista, että tavoitteen tulee herättää tunteita, muuten se ei motivoi. Jo pelkästä tavoitteen ajattelemisesta tulee saada mielihyvää. Seuraa tavoitteiden saavuttamista treenipäiväkirjan avulla. Huomaat, että alat tekemään oikeita valintoja kuin automaattisesti ja suorituksesi paranevat. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti