torstai 23. toukokuuta 2013

Aksaa, aksaa, aksaa - jaksaa jaksaa! :)

Sopu sijaa antaa! Lainakoira pyrtsi Heppu ja Rytsä. :)
Taas on alkuviikko ollut täynnä sitä itseään.. siis agilityä. :D

Maanantaina alkeiskurssia kouluttamassa, ihania kurssilaisia minulla. :) Kaikki edistyneet huikeasti, ja melkein kaikki ovat jatkamassa lajin parissa.

Alkeiden jälkeen Rytin toko. Jes, kaikki osa-alueet menneet eteenpäin. Paikkamakuu, sekin alkaa sujumaan. Vielä kun saisi tyypin maahan ilman, että itse kökkii kumartelemassa. Mutta hei, toko alkaa tuntua jopa ihan kivalta! :D Tosin mä mietin jo nyt, miten ikinä uskallan mennä kokeeseen, luoksepäästävyys, jos sattuu miestuomari.. Rytillä on mieskammo. :/ Ensi viikolla loppuu kurssi, ja sitten pitäisi joku treeniporukka keksiä, muuten kyllä treenit taas jää, olen huono treenaamaan tuota lajia yksin.

Tiistaina viikkotreenit ja Hepun kanssa ekat yhteiset treenit. Huh, alku oli vähän hankalaa, mutta käytiin kentällä useampi kerta, ja joka kerralla sujui paremmin. Ongelmaksi muodostui tavallinen estehyppy. Heppu ei oikein välittänyt hypätä ja saattoi jäädä jumittamaan hypyn taakse. Kontaktit ja putket se kyllä suoritti vauhdilla. Jälkeenpäin Päivin kanssa pohdittiin, että josko se sekoitti hypyn tokohyppyyn. Mutta jokseenkin positiivinen ongelma, koska kaikki muut esteet (paitsi kepit) kyllä sujuu, eiköhän siihen hyppyynkin jotain keksitä. :)

Rytin kanssa on viikossa tapahtunut ihmeitä lähtöjen kanssa! Mä pääsen ihan rauhassa esteen, jopa kahden taakse! Muutos lähti siitä, kun en enää vaatinut sitä sivulle istumaan lähdössä, vaan se istuu mun jalkojen välissä ja mä lähden siitä liikkumaan. Nyt vaan se sitten kiersi ekaa estettä, kun mun jalat osoitti sinne. :o Empä aluksi tätäkään uskonut, mutta sitten kun käänsin jalat "oikeaan suuntaan", niin onnistui. On tuo maxi- ja miniohjaaminen vaan NIIN erilaista. Jep, agissa olen pitänyt Rytin estekorkeuden n. 20cm toistaiseksi, MUTTA kiva, kun tyyppi on alkanut hypellä (ilman vauhtia) tuon meidän pihaportin, 70cm, yli!!! Onneksi ei tee sitä muulloin kuin silloin, kun minä olen siellä väärällä puolella.

Ryti otti viisaimman ilmeensä. :)
Tänään sitten koulutusohjaajaharjoittelua oman "mölliryhmän" kanssa ja ihanan Jenna Caloanderin koulutus Lempolassa. Ennen treenejä otin Hepun kanssa hyppysuoraa putken kanssa ja vähän muuta pientä kivaa. Tyypillä oli heti ihan eri draivi päällä, varmaankin kun paikkakin oli jo tuttu. Käytin nyt hyppykäskynä "yli", ja heti sujui paremmin, vain muutama jäätyminen tuli.

Jennan koulutus oli huippu. Tehtiin rataa SM-kisoja silmälläpitäen, putki-puomierottelua ja tiukkoja käännöksiä. Pakkovalssia treenattiin, että miten aikaisin voin lähteä liikkumaan. Jenna laittaa kyllä tekemään sellaisia juttuja, mihin en ikinä uskois että pystytään, mutta niin vaan pystytään. :) Lisäksi Jenna sanoi, että Saara ON nopea, kun vaan annan sen mennä, enkä varmistele. Jäi niin hyvä mieli! Saaralla oli kyllä hyvä vireystila tänään ja sillä oli vauhtia. Tosin taas lähdössä yritti jotain jekkuilla, mutta sain sen ruotuun. :) Niin, onkohan ne juoksut menneet jotenkin huomaamatta ohi? Oiskin..

Saara pomppaa helatorstaina, tais olla rimat tapissa. ;)

Tästä taitaa lähteä persjättö!

Urmas ja pätevä Kenneltyttö. <3

HiHan kisoissa, oisko joku valssin tapainen ohjauskuvio? :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti