maanantai 20. toukokuuta 2013

Kisailuja

Lauantaina kisattiin vanhalla treenikentällämme Hiidenrannassa, Haukkujen kisoissa. Olipas hassua, kun kisamatka kesti alle 10 minuuttia, ei siinä edes ehtinyt jännitysmoodiin! ;) Luvassa oli 4* Anne Viitanen, eli helpolla ei tulisi pääsemään, sen tiesi jo etukäteen. Ja juu, ei päässyt helpolla.

Eka rata oli agilityrata, jossa 4 este oli putki, jonka jälkeen piti lähettää koira toiseen putkeen, jonka jälkeen matka oli jatkuva toiseen suuntaan.. Periaatteessa olisi pitänyt lähettää koira aika kaukaa tuohon toiseen putkeen, mikäli mieli ehtiä jatkamaan rataa oikein. No, saatoin Saaraa aika pitkälle (näitä ei ole treenattu ollenkaan), olin katsovinani, että sujahti putkeen.. Mutta menikin ilmeisesti tuomaria katsomaan ja tuli vähän ajan päästä esille sieltä jostain putken ja puomin takaa. Olisi pitänyt lopettaa siihen ja mennä puomin kautta pois, mutta tuli tyhmänä jatkettua rataa, loppu menikin ihan plörinäksi. Piti tuo videokin leikata, niin kamalaa katsottavaa se roiskinta oli. Urkin kanssa menin tämän radan myös, tuloksena 10 ja hieman yliaikaa. Jälleen kuitenkin radalla pysyttiin!

Toka rata oli hyppäri, siinä pääsimme esteelle 9 asti, josta kielto ja taas pakka levisi, kieltoja tuli sitten hyllyn verran. Urkille myös HYL, kun hyppäsi yhden hypyn väärinpäin. Taisi sieltä tulla joku kieltokin ennen sitä.

 Kolmas rata, hyppäri, se syö naista melkein vieläkin.. Virheetöntä rataa tehtiin, loppusuora jäljellä, niin Saara sujahtaa ansaputkeen! Prkl. Tältä radalta ei nimittäin tullut yhtään puhdasta nollaa. Vattu! Näitä voittomahiksia ei kuitenkaan ihan joka viikonloppu ole tarjolla. Näillä radoilla Saaralla oli selvästi päivän paras vauhti. Neljännellä radalla alkoi jo vähän hyytymään, mutta tuli sentään tulos, yksi kielto VAIN! :D Ja siinäkin sohin ajanoton käyntiin ennen aikojaan, joten yliaikaa. Ei totisesti ollut meidän päivä.

Saaran radat

Jälkeenpäin mietin, että annoin ratojen "vaikeuden" vaikuttaa liikaa keskittymiseeni. Tuollaiset radat pitäisi ottaa positiivisena haasteena, ne on niitä ratoja joilla me oikeasti voimme menestyä! Nyt jäin liikaa kiinni joihinkin vaikeiksi mieltämiini kohtiin ja unohdin kokonaisuuden. Ja jotenkin se itsevarmuus ja hyvä fiilis rapisi, kun mietin, ettemme ole tuota,tuota, emmekä tuota juttua ikinä treenanneet. Miten sitä voikin pilata kisapäivänsä noin alokasmaisesti?

Sunnuntaina piti käydä tekemässä pari "hyvänmielenrataa" seuramme epiksissä. Nyt kolmissa viime kisoissa radat ovat olleet melkoista vääntämistä ja kieputusta, oikeasti alkaa kaipaamaan sujuvampaa etenemistä ja rentoa menoa. Onneksi kisaavien rata olikin tosi mukava ja se tuntui hyvältä, oltiin samalla radalla molemmat. Eka radalta tosin yksi kielto keinulta ja toka radalla mun ohjausvaihdokset ei oikein onnistuneet. Mutta Saara  meni uusintaradalla ne kohdat mitkä meni sujuvasti, hirmuista vauhtia! :)

Epistelyradat

Laitetaampas vielä meidän perjantain omista treeneistä pieni Rytin revittelypätkä. Tosiaan paikallaoloa/lähtöä harjoiteltiin, ja tämä oli sitten palkinto..

Ryti revittelee

Huomenna seuraa mm. raporttia lainakoira Hepun ja mun ekoista yhteisistä agitreeneistä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti